30-11-2001 +22

 

Yes! Meting van 0,8! Celgroei!! Vlag kan uit!

(nou ja, we zijn er nog niet...)

Vanaf nu is het spannend of GvHD niet zal toeslaan (voor een uitleg over GvHD, zie de pagina van de 20e november). Dat is het eerste zichtbaar via een rode huid en het begint altijd bij de handpalmen en voetzolen. Wat lastig te zien op de bijgaande foto's, maar daar heeft hij inderdaad wel een beetje last van. Opletten dus, en wanneer het doorzet, medicatie. Maar het kan ook morgen weg zijn...

Boyen's algehele conditie verbetert of verslechtert niet. Echt ziek is hij niet, maar helemaal 'toppie' is hij ook niet. Af en toe heeft hij nog verhoging (vanochtend 38), die even later weer daalt naar normaal. Vier keer per dag krijgt hij daarom via een zetpilletje paracetamol (drukt de eventuele koorts en werkt ook als pijnstiller); voor het algehele welbevinden.
Een informatief gesprek met Marloes levert meer informatie op over het verdere traject. Dat traject is erg afhankelijk in hoeverre GvHD een rol gaat spelen. Wanneer het zich helemaal niet laat zien (eigenlijk gebeurt dat alleen maar wanneer je een 100% identieke donor hebt, meestal in de vorm van een broertje of zusje), dan zou de flow over twee weken open mogen. Wanneer de patient dan ook in een optimale toestand verkeert, mag die zelfs al naar huis! Maar Boyen's toestand bekijkend, is het niet waarschijnlijk dat dat gaat gebeuren. Ik acht het waarschijnlijker dat dat nog een week of vier duurt.
En dan nog mag GvHD zich niet te veel laten zien...

 


Marloes heeft weer een stukje in Boyen's boek geschreven.