02-06-2002 - Harry Potter en de doorkomende tandjes

De oogarts in het AMC schreef dinsdag Boyen een brilletje voor. Wij vinden het allebei niet te geloven; zo'n klein jochie met een bril opzadelen. Ik had zoiets van 'hij hoeft de krant toch nog niet te lezen?' en heb die arts nog maar eens gebeld en geinformeerd naar de urgentie van zoiets. Maar volgens haar mogen we daar toch niet te lang mee wachten. Zij denkt dat Boyen's scheelkijken te maken heeft met de afwijking die zij in zijn ogen constateerde. Die afwijking zit zodanig 'in de plus' (+3,5) dat Boyen op korte afstand niet kan focussen en dus scheel kijkt. Met brilletje corrigeert zich dat scheelkijken waarschijnlijk vanzelf.
Nou ja, dat kan er ook nog wel bij.
Dus gingen we naar wat brillenwinkels, maar geen een had zo'n klein maatje in voorraad. We hebben wel iets geprobeerd maar alles ziet er stom uit. We maken er dus maar een Harry Pottertje van...

 

Verder gaat alles lekker. Een telefoontje naar Leiden leert dat de laatste metingen er weer goed uitzien. De arts vond het zelfs verantwoord om de restricties die we in de omgangsregelingen hebben opgelegd gekregen iets te laten vieren. We mogen nu weer wel gewoon volwassenen thuis ontvangen. Dat is groots nieuws! Het breekt een beetje van het sociale isolement. Met kinderen blijft het nog uitkijken omdat kinderziektes nog een redelijk grote bedreiging voor het mannetje vormen. Ik heb daar even op doorgevraagd en waar gewone kinderen behoorlijk ziek van, bijvoorbeeld waterpokken worden, kan dat bij Boyen dermate heftig toeslaan dat het zelfs levensbedreigend kan zijn. Toch maar even oppassen dus. (Dat is een van de redenen waarom we niet meedoen met die landelijke Meningokokken vaccinatie; met een paar honderd kinderen tegelijk in een sporthal is niet verstandig.)

Als het zo doorgaat dan is Boyen snel van zijn sonde af; het eten gaat steeds beter. Hij schrokt de potjes gewoon naar binnen en dat is een feest. We hadden even overleg met de diŽtiste en zij gaf het advies om maar even gewoon zo door te gaan (overdag de potjes en 's nachts nog via de sonde melk).
Toch was het mannetje zo af en toe deze week wat dreinerig en we denken dat het aan de doorkomende tandjes ligt. Byke 'zag' ze al een maand geleden, maar nu pas zie ik ze ook komen (dus is het echt.. ;-).

Overigens neem ik alles terug over wat ik vorige week over zijn poep schreef. [[Bwerk]] wat kan dat stinken...

Komende week hebben we weer twee afspraken in het AMC; maandag voor de reguliere controle en woensdag met de neuroloog. Hopelijk komen we maandag tot de conclusie dat die controle terug kan naar eens per maand (ik denk het wel).