06-02-2008 - Derde ronde Botox

 

Op 6 februari 2008 kreeg Boyen voor de derde keer Botox. Ik schreef daarna een briefje aan fysiotherapeute Eeki, en ik dacht dat het misschien wel aardig was om dat briefje hier te plaatsen.

Eeki,

Het is allemaal goed gegaan gisteren. Het duurde weliswaar even voordat Boyen echt goed wakker werd (hij heeft nog na het ‘officiële wakkerworden’ anderhalf uur in het ziekenhuisbed liggen snurken), maar daarna was hij er weer met volle energie.

Ik heb voldoende kunnen napraten met Dr. Grunt, die de behandeling heeft uitgevoerd. Die had een mededeling die wat minder fijn was; hoogstwaarschijnlijk krijgt Boyen om-en-om links en rechts een compleet ingegipst been (eerste week aan de ene kant, volgende week aan de andere – het andere been krijgt dan alleen gips aan het onderbeen).
De behandeling ging ook veel verder dan ik had gedacht (nee, dat zegt op zich niet zoveel..;-), want niet alleen de kuiten zijn ingespoten, maar ook de bovenbenen, met name de hamstrings, en zijn buik. Volgens Grunt kun jij precies zien hoe of wat op de kopie die ik voor je heb meegekregen (mij zegt het niks). Zijn boodschap was; die spieren moeten gerekt, en hij moet gaan lopen. Wij kregen de orders om een half uur ‘langzit’ te doen, en een half uur ‘buiklig’. Veel verder ging de instructie niet. Wil je meer weten, neem dan contact op met Grunt (’t is een aardige man).
Hij heeft me wel duidelijk kunnen maken dat het nu ook gaat om het strekken van het hele been, dus bij heup en knie, en niet alleen het ‘hoeken’ van de voet.
Het verschil tussen links en rechts qua botox-behandeling heeft te maken met het een beetje inwaarts draaien van één been (vraag me niet welke).

Met name dat hele been wat in het gips moet zorgt wel voor veel vragen hier. Hoe moet dat dan met zitten? Hoe met de rolstoel? En het vervoer naar school? En het zitten op school? We hopen dat jij / jullie de antwoorden weten, of ons er althans mee kunnen helpen…

Voor de volledigheid is hier nog de afsprakenlijst voor de komende periode (dan ben je compleet op de hoogte):
26 februari gipskamer
04 maart gipskamer
11 maart gipskamer
20 maart loopanalyse
20 maart Botox nacontrole

Groeten, Ron Onrust.