09-02-2002 - Vijf weken thuis

 

Het was weer een goed weekje, ondanks het feit dat Boyen weer twee keer naar het ziekenhuis moest. Eerst maandag, voor de reguliere controle, en toen daaruit bleek dat hij toch een bloedtransfusie nodig had, moesten we donderdag weer. Die 'meevaller' van vorige week in de vorm van een hoge HB-waarde kan niet hebben gedeugd. Vier metingen op rij (ma, do, ma, do) telkens in de buurt van de 5,3, behalve de waarde van donderdag 6,7? Kan niet kloppen. Affijn, Byke zat weer de hele donderdag in Leiden. Het duurde extreem lang, want ze was pas om half acht 's avonds weer thuis. En dat kwam onder meer omdat Boyen voor de gelegenheid tegelijk een medicijn kreeg wat hij eens in de drie weken moet hebben. De pijn werd iets verzacht doordat Boyen's vroegere buurman van de flow (Stan) weer in Leiden terecht is gekomen. Zijn ouders brachten dus iets gezelligheid mee. Stan ligt er nog wel even, dus die zullen we wel vaker zien.
Verder hebben we niets te klagen. 't Mannetje was weer 200 gram aangekomen en dat is nog voor 100% aan de sondevoeding te danken. Hapjes pap proberen we wel, maar daar spuugt hij vrijwel altijd op, dus doen we daar maar een beetje voorzichtig mee.
Maandag moeten we weer naar Leiden, maar daarna gaat het AMC een deel van de controles overnemen. Scheelt weer reistijd.

 

Zijn motoriek gaat nog steeds langzaam, maar toch zeker vooruit. Vandaag maakten we het voor het eerst mee dat hij zijn speen van ons aanpakte en in zijn mond stopte. Voorheen lukte hem het terugstoppen alleen als hij 'm er eerst zelf had uitgetrokken. We zitten nu dus bij 'pakken'.
Nu nog zelf naar het toilet kunnen.... ;-)