14-12-2001 +36

Als we aankomen staat Margot 'steriel' en geeft 'm een schone broek.

 

Toen we binnenkwamen stond Margot toevallig steriel bij Boyen om hem een schone broek te geven. En nu? De flow zou vandaag open gaan. Mogen we er nu zo bij? Jazeker. Byke weet niet hoe snel ze naast Margot moet komen staan. Zonder bescherming, zonder niks! (Nou ja, haar kleren heeft ze voor de gelegenheid aangelaten... ;-)

Stralende Byke. Zonder niks bij haar ventje.

 

Even later zit ze met Boyen op schoot te knuffelen. Eindelijk weer eens huidcontact. Boyen zelf had er vandaag jammer genoeg niet zo'n zin in. Hij had zijn dag niet. Was niet echt ziek (had bijvoorbeeld geen koorts), maar was ook niet echt vrolijk. (En dat straalt van de foto's, vandaar dat er niet zoveel voor hier in aanmerking kwamen.) Byke heeft het -tegen mijn advies in- nog met pap geprobeerd, maar als hij al niet helemaal lekker is heeft dat helemaal geen zin.
De zaalarts had een 'mindere' mededeling; de laatste kweek liet zien dat het CMV-virus dat hij onder de leden heeft, toch weer opspeelt. Er is een hogere waarde van in zijn bloed gemeten, die voldoende aanleiding geeft om weer flink medicatie in te zetten. Met die medicatie zal de CMV-waarde vast wel weer dalen, maar het betekent waarschijnlijk wel langer in het ziekenhuis blijven. 'Ergens volgende week' naar huis zal er nu wel niet meer inzitten. Op verzoek van de arts (die ook nog even langs kwam) hebben we het reguliere overleg van dinsdag geruild met de buren (ouders van Stan) zodat we pas volgende week donderdag weer overleg hebben.
Met het spugen van gisteren is ook de sondevoeding weer teruggegaan naar 20 ml/uur, en die moet met dagelijkse stapjes van 2 ml/uur naar de 30 ml/uur, dus dat duurt dan weer even voordat we zover zijn.

De verpleging had voor de gelegenheid slingers opgehangen en (niet zichtbaar) wij hadden taart meegenomen.

 

De kamer komt al aardig in de kerststemming.