15-10-2001 -24

Na gisteren weer zo'n gekke dag. Nou ja, anders dan anders. Met het afscheid van neef Thuur en de komst van zijn zus Maxime was het voor Byke wat lastig om naar Leiden te gaan en toen heb ik dat maar gedaan. Het was de eerste keer dat ik in m'n eentje naar Leiden reed. Bij binnenkomst was het ook vreemd, want Boyen was van de ene flow naar de andere verhuisd (dat hadden we gisteren al gezien), maar het was ook vreemd stil en donker. Met het vertrek van Berber heeft Boyen de zaal voor zich alleen, en dan is zo'n zaal toch wel erg groot...

Met Boyen gaat het goed. Hij heeft geen koorts en hij ziet er goed uit. Toen ik de flow openmaakte en hem onder zijn kinnetje kietelde begon hij spontaan te lachen, dus ik voelde me heel speciaal, totdat ik later in de zusterkamer hoorde dat hij dat tegen iedereen doet.... (Shit. Moet ik dat nou leuk vinden of niet...? ;-)
Na een twintig/dertig minuten vasthouden werd hij een beetje onrustig en heb ik 'm weer teruggelegd en hebben we nog een halfuurtje met de sesamstraat-mobile gespeeld. Toen vielen zijn ogen dicht, totdat de zuster het tijd vond voor een schone broek. Dat liet hij rustig over zich heenkomen, maar hij plaste wel de luier onder die net nieuw klaarlag. Ja, dat krijg je als je 'm stoort tijdens een dutje. Moet je ook gelijk het bed verschonen. :-)
Toen heb ik nog zijn map doorgelezen. Vanmorgen is er een ECG gemaakt (als een soort 'nulmeting' voor de transplantatie) en heeft zich een endocrinoloog over zijn gegevens gebogen (even opzoeken.....aha). Alles ziet er eigenlijk goed uit, alleen zijn huid blijft schilferig. En tot voor kort had hij wat last van zijn billetjes, maar dat is met een zalf ook onder controle. Vrijdag of zaterdag gaat hij weer terug naar zijn 'eigen' flow, en dan gaat hij ook 'strenger steriel'. Vandaag werd zijn flow dus hard schoongemaakt.
Hoewel we intussen wel hard aan het aftellen zijn naar 8 november, wordt het dus min of meer vanaf volgende week spannend, tot aan een paar weken na de 8e... Dus als je persť voor ons wilt duimen, doe dat dan niet alleen de 8e... (je bent dan wel een paar weken bezig...)