16-02-2002 - Zes weken thuis

 

Ik zit eraan te denken om maar eens een weekje met schrijven over te slaan; het verhaal verschilt niet meer veel van voorgaande. Boyen bleek na de controle van maandag weer goed gegroeid (170 gr.) en de verdere waarden zijn ook prima. Heel goed, dus. We zouden oorspronkelijk volgende week voor het eerst voor controle naar het AMC gaan, maar de immunoloog aldaar is er toevallig volgende week niet (voorjaarsvakantie?), dus maandagochtend zitten we weer in Leiden.

 

Deze week zijn de eerste successen geboekt op weg naar het zelf weer eten. Byke heeft het tempo van de sondevoeding-pomp omhoog geschroefd, maar door het regelmatig uitzetten (drie keer per dag) krijgt Boyen wel dezelfde totale hoeveelheid binnen. Vanwege de redelijk grote intervallen, hopen we dat hij op het einde van zo'n 'voedingsloze' periode wat honger krijgt, en proberen we het met papje. Maar een paar hapjes per keer, maar zo moet het zelf eten weer op gang komen. In het begin spuugde hij vrij consequent op die hapjes (frustrerend), maar tegen het einde van de week ging het steeds beter.
Zijn motoriek zit nog steeds bij het 'grijpen'. Favoriet zijn plastic poppetjes, die boven zijn hoofd hangen. Daar kan hij uren tegenaan slaan, pakken en vooral richting zijn mond bewegen.