16-03-2002 - Tien weken thuis

 

Boyen was deze week twee keer in het ziekenhuis (AMC). Maandag voor de reguliere controle. Voor het eerst werd er geen bloed afgenomen. 'Niet iedere keer nodig' was de conclusie. Maar toen Byke zich dinsdag zorgen maakte in verband met wat verhoging (38 en 38,3), werd besloten om toch maar bloed af te nemen, wat donderdag gebeurde. Dit alles in verband met het CMV-virus, dat nog altijd op kan spelen. (Zelf geloof ik daar niet zo in, want Boyen was de hele week even goedlachs als altijd - tegen het einde van de week had hij ook geen verhoging meer.)

 

Wel hebben we belangrijk nieuws gekregen over de toestand van zijn immuunsysteem. En belangrijke conclusie; hij heeft voor 100% het immuunsysteem van de donor. En dat is al heel wat! Verder is er nog niet veel meer te zeggen. Byke vroeg naar een 'rapportcijfer' van het functioneren van het immuunsysteem, en dat kreeg een vier. Kortom, nog alle beschermende maatregelen blijven voorlopig van kracht. Overigens is die vier op dit moment geenszins alarmerend. Heel normaal voor een pril immuunsysteem van enkele maanden oud.
Een andere uitslag betrof de aanwezigheid van lymfocyten en hun functie. Status; er zijn lymfocyten, maar of ze ook doen wat ze moeten doen, is nog niet aangetoond. Nog geen man overboord, misschien bij een volgende meting. Meten doen we dit soort waardes ongeveer eens in de vier weken.