17-12-2001 +39

Voor het eerst dat ik zo een foto kon maken...

 

Volgens de verpleging had ons manneke een hele goeie ochtend achter de rug en hij zag er ook prima uit. De lachjes waren er wel. En Byke heeft dus gelijk maar de stoute schoenen aangetrokken en een hapje geprobeerd (worteltjes).

Hap.

 

Dat ging niet echt van harte en even later kwam het, en nog veel meer, er in golven uitzetten. Geen succes, dus.
Gelukkig zijn de problemen van buurman Stan vandaag enigszins in perspectief gezet en ziet zijn toekomst er een klein beetje rooskleuriger uit. Toch een geruststelling. Dus werd het toch nog gezellig, al helemaal toen de clowns langskwamen. Speciaal voor Boyen hebben ze bellen geblazen en op de mondharmonica gespeeld. Niet dat Boyen er iets van meekreeg, maar het was wel leuk.

Clowns. Bellen blazen en mondharmonica.

 

Vanmiddag moest er een echo gemaakt worden van Boyen's hoofd, om te kijken hoe het met zijn hersenvocht zat. Hij heeft een vreemd bobbeltje op zijn kop dat daar de aanleiding voor was. Joyce heeft ons naar de afdeling neonatologie begeleid, waar het dure echo-apparaat stond. Het was de allereerste keer sinds maanden dat Boyen weer in een kinderwagen zat en van de afdeling kwam. Heel speciaal, dus. Hij moest, samen met Joyce, wel een mondkapje voor. Gek gezicht, een kind in een wagen en een verpleegster met allebei een mondkapje voor en ernaast twee ouders zonder kapje... De dame die de echo deed zag niets verontrustends, maar wilde 'de resultaten nog wel met een collega bespreken'. Ik denk (hoop) dat we daar niets meer over horen.

Echo. Linksonder kun je zien hoe het eerste plaatje uit het apparaat komt rollen. Er zouden er nog iets van veertien volgen...Ingepakt ventje. Niks zichtbaar, dus ik wilde deze foto overslaan, maar Byke vond deze leuker, dus moestie erbij...

 

Op de terugweg van de echo kwam er weer een golf voeding uitzetten, dus er is iets nog steeds niet goed (Byke weet het aan de opwinding van het gerommel met hem vanwege die echo). Het spugen was de reden om de sondevoeding maar een tijdje uit te zetten (en wellicht weer terug te schroeven?). De sondevoeding stond voor het spugen op 22 ml/uur, en wij weten dat dat 30 moet zijn voordat hij mee naar huis mag. En dat hij er normaal gesproken 2 ml/dag bijkrijgt. Nu nog minstens vier dagen dus.


Boyen's boek werd opgefleurd door bijdragen van Lizette en Els en Marloes. Dat we nou zo moeten ontdekken dat Marloes vakantie heeft... (Marloes, als je dit leest; prettige vakantie!).