19-10-2001 -20

Vandaag is er weer een volgend stapje gezet. Boyen ging vandaag 'streng steriel'. Dat betekent dat van nu af aan alles wat er zijn flow in verdwijnt steriel moet zijn, waardoor er ook voor het benaderen van het ventje andere regels gelden. Dat is best wennen. Ook zijn voeding is daarom aangepast; voorheen kreeg hij extra calorieŽn via zijn 'normale' eten, via zijn sonde toegediend, maar die toevoeging is op die manier niet steriel, dus krijgt hij nu extra calorieŽn via het infuus.
Met hemzelf gaat alles nog goed. Hij heeft geen koorts en is niet merkbaar ziek (hoewel Byke vandaag wat minder 'lachjes' terugkreeg). Hierdoor lijkt het alsof we in een redelijk lange stabiele periode zitten, maar we zijn ons er iedere dag van bewust dat dat morgen anders kan zijn.
Overigens kregen we gisteren nog een kleine meevaller te horen. De speurtocht naar 'maternale' cellen (cellen van Byke) in Boyen's bloed heeft niets opgeleverd. Dat betekent dat de behandeling met de stof die voor de afbraak van het immuunsysteem gaat zorgen (weetjenogwel - die konijnenstof uit de uitleg van de 16e) minder krachtig hoeft te worden ingezet. En dat is mooi, want het vermindert de kans op een heftige reactie van Boyen's lichaam op die stof.


Kijk, twee cadeautjes die we hebben gehad. Het ene, dat we vandaag kregen, is vooral heel leuk, en het andere staat toch een beetje symbool voor jullie; iedereen die voor ons duimt, kaarsjes aansteekt en bidt.

Pooh, Tijgetje en Knorretje Beschermengeltje