21-04-2002 - Drie maanden en drie weken thuis

Boyen in zijn Maclaren.

 

Maandag was ik met Boyen in het ziekenhuis (AMC) en Byke op donderdag (ook AMC). Met name maandag is er bloed afgenomen voor onderzoeken die meer details moeten gaan geven over de status van Boyen's immuunsysteem. We hadden vrijdag voor de uitslag daarvan kunnen bellen, maar het is toen niet gelukt om de arts te pakken te krijgen, dus nu moeten we tot maandag wachten.
Zoals ik vorige week vertelde heb ik overlegd over Boyen's 'lijn', en de arts zou daarover met de artsen in Leiden contact opnemen. Ik heb het idee dat het moment wel eens gekomen zou kunnen zijn om afscheid van die lijn te nemen. Wellicht horen we daarover ook maandag meer (maandagmiddag moeten we toch voor de reguliere 'onderhoudsbeurt' naar het AMC).
Wel goed nieuws over CMV, dat ongeveer op een constante waarde blijft. De waarde was zelfs iets gedaald ten opzichte van een vorige meting, maar dat lag nog binnen de meetfout. We houden het dus nog even op 'constant'. Het al dan niet opvlammen van CMV (een virus dat Boyen in zijn bloed meedraagt) is een goede (misschien wel de beste) indicatie van de toestand van zijn immuunsysteem. Als CMV zonder kunstmatig ingrijpen echt gaat teruglopen, dan wil dat zeggen dat hij het, met zijn eigen immuunsysteem, helemaal zelf kan.

 

Boyen is weer gegroeid afgelopen week (hij woog donderdag 7800 gram) en deze week hebben we ook grote stappen gezet in het zelf gaan eten. Ik meen dat het dinsdag was, toen hij een record-hoeveelheid van 120 ml zelf at (een heel potje 'aardappelen-met-kip'; Byke zat te glunderen).

Oh ja, en de webcam is gesneuveld. Geinig, maar er werd te weinig naar gekeken en de software was te 'buggy'. Ik moest de pc gemiddeld eens per dag opnieuw starten en dat was ik zat.