21-07-2006 - Fysiotherapie

In de wachtkamer kwamen we een oude bekende tegen. Het houten loopfietsje hebben we jaren geleden een tijdje te leen gehad.

 

We zijn vandaag voor het eerst bij de overbuurvrouw Bea op visite geweest, en zij heeft allemaal oefeningen met Boyen gedaan. Sommige leuk, sommige wat minder leuk (Boyen zegt dan heel vaak 'klaar', waarop het antwoord bijna even vaak is 'nee, nog niet'), maar ze zien er wel allemaal als nuttig uit.
Bea was wel wat minder optimistisch over het einddoel, en noemde zelfstandig lopen wel ambitieus.

Thuis moeten we nu ook serieus aan de gang, iedere dag een uur in de statafel, en een half uur 'langzit', waarbij Boyen met rechte rug op de grond zit, met een gewicht (zandzakje ofzoiets) op zijn knieŽn. De spalken moeten de hele dag aan. Gelukkig zitten die heel goed.

Sorry voor de kwaliteit van de foto's, voortaan neem ik mijn nieuwe camera weer mee. Ga op de foto staan voor uitleg.

Met gebogen knie, de voet zoveel als mogelijk buigen...

 

...en dan het been strekken en een tijdje gestrekt laten.

 

Spreidlig, met gewicht op de knieŽn.

 

Deze kan ook goed thuis. Kussen onder de knieŽn, voeten steken er overheen, en het gewicht van kont en voeten moet voor de strek zorgen.

 

Ring met de voet omhoog brengen, knie blijft goed op de stoel. Tenen omhoog. Dan ring laten vallen. En dat acht ringen per been. Goed voor de bovenbenen.

 

Leuke oefening. Puzzel op tafel, stukjes op de grond. Eťn voor ťťn zelf pakken, van het bankje opstaan, waarbij de kracht uit de benen moet komen en niet uit de armen. Dan even 'goed' staan.

 

Tenslotte nog een klein eindje lopen.