23-02-2002 - Zeven weken thuis

 

Maandag was Boyen 230 gr. gegroeid. Byke is al bang dat het te snel gaat en dat hij te veel groeit (hoewel daar nog geen officiele signalen van zijn). Hij krijgt dan ook een lekkere dikke toet.

 

Het zelf eten gaat steeds beter. Mede dankzij het geduld van Byke, moet ik zeggen - meestal lijkt het meer op 'naar binnen boetseren' dan op eten. Ook kun je gerust zelf een overall aantrekken, want soms wordt er gespetterd zodat de pap aan het plafond zit (nou ja, figuurlijk dan). Overigens schijnt dat helemaal normaal te zijn voor kleine kinderen... En bij ons is het allemaal pure winst. De pomp staat op 50 ml/uur en die zetten we drie keer per dag twee uur uit. Aan het einde van die twee uur doen we dan 'papje' en afhankelijk van hoeveel er in gaat laten we pomp dan nog een tijdje uit. En de 'lijn', het buisje wat hij op zijn borst heeft en rechtstreeks een ader inloopt, kan waarschijnlijk binnen een week worden verwijderd. Tot groot geluk van Byke, want pas dan kan Boyen weer in bad (zelf zie ik liever eerst die lelijke sonde verdwijnen dan die lijn).
Byke heeft nog meer reden om trots te zijn; ze heeft deze week al twee keer een nieuwe sonde aangebracht. Knap he?

 

Verder is er geen nieuws en hebben we hier te maken met een zeer goedlachs ventje. Wat een geluk als je als ouder een luier moet verwisselen en zelfs diep in de nacht wordt geconfronteerd met een brede glimlach.. :-)