23-03-2002 - Elf weken thuis

 

Ik was maandag met Boyen in het ziekenhuis. Bloedafname en schoonmaken van de 'lijn'. Zo gebeurd. Ik was thuis vertrokken met de uitdrukkelijke instructie om Boyen ook te laten wegen, maar dat kwam er niet van. Een dermatoloog heeft naar zijn billen gekeken, maar die vormen nu nauwelijks meer een probleem (hebben wel 'zinkolie' meegekregen voor bescherming).

 

Donderdag was Byke met hem in het ziekenhuis, want in het AMC schrijft het protocol voor dat de lijn twee keer per week moet worden schoongemaakt. Toen heeft Byke hem wel laten wegen; 7270gr. Hij doet het dus heel goed.
Eten is nog wel een probleem. 90% van zijn voeding krijgt hij nog steeds door de sonde en we bieden wel vrij hardnekkig drie keer per dag een papje of een fruithapje aan. Daarvan eet hij weinig. Ik ben een voorstander van een wat hardere lijn; een dag zonder pomp ofzo om 'm zelf wat meer te laten eten, maar Byke doet alles in overleg met de diŽtiste van het LUMC en daar kan ik mee leven.

 

Favoriete speelgoed is bij verre een stuk elastiek met daaraan twee 'nijntjes'. Daar kan hij uren mee te keer gaan. Het is zelfs voorgekomen dat hij daar spontaan van in een schaterlach uitbarst en dat is uiterst vermakelijk om naar te kijken.

Grappig om te vertellen: Ik zag vandaag wat 'hits' uit vreemde hoek in de statistieken (Amerika, AustraliŽ) en toen ik ging kijken hoe die mensen hier terechtkwamen, kwam ik erachter dat dat was via de zoekstring 'bedcam' in de zoekmachine van MSN. Ik heb zo het idee dat die mensen op zoek waren naar beelden van bedactiviteiten van iets meer volwassen personen... :-)