24-10-2001 -15

Een telefoontje vanuit het ziekenhuis voorspelt niet veel goeds... Vanochtend had Boyen hoge koorts (39,6), waarop men besloot niet langer te wachten met het verwijderen van zijn 'lijn'. Zoals je gisteren hebt kunnen lezen stond die operatie eigenlijk voor morgen op het programma, maar onder druk van de plotselinge koorts is dus anders besloten. Men is ervan overtuigd dat die lijn de schuldige is voor deze infectie..
Moeilijke dag voor Byke. Mannetje is ziek, wordt meegenomen, moet een narcose en een operatie ondergaan, en komt dan ook weer ziekjes terug. Zielig om te zien en nauwelijks eer aan te behalen, hoewel Byke wel merkte dat Boyen door haar aanwezigheid rustiger werd. Maar voor je eigen gemoedsrust is een monitor, die ook nog eens een hartslag van 160 - 170 weergeeft (dat is heel snel achterelkaar piep-piep-piep-piep-piep-...), ook niet echt prettig. Die monitor hadden we -gelukkig- al een lange tijd niet meer gezien.

Na de 'pompiedompiedom'-stemming van de afgelopen dagen, Bam!, met een klap terug in de werkelijkheid van vandaag.

Door dit alles heeft Boyen vandaag nauwelijks wat te eten gehad, en hij heeft ook nog eens gespuugd. En dankzij de afwezigheid van een lijn is het ook niet mogelijk om hem intraveneus veel bijvoeding te geven. Vandaar dat het teruggeven van die lijn in plaats van pas maandag, waarschijnlijk al vrijdag (overmorgen) gaat plaatsvinden. Zodoende hoopt men hem nog even wat 'extra vet op zijn billen' te geven, voordat we het traject van aanstaande dinsdag ingaan.

Update 2:00u; Nog even gebeld met het ziekenhuis en het ziet er allemaal gelukkig weer rustig en goed uit. De voeding is al van 5 ml/uur naar 10 ml/uur gegaan en straks proberen we 15 ml/uur. Temperatuur weer 'normaal' naar 36,4 en de hartslag naar 120. Heel fijn. Welterusten.. ;-)