24-8-2001, 23:30

Hoewel we wisten dat hij waarschijnlijk op de IC terecht zou komen, was het toch schrikken. Voor mij tenminste. Ik wilde niet mee, maar we kwamen terug uit Aalsmeer (leuk over de Westeinder gevaren met Sjaak zn gezin in zijn Vlet) en Byke wilde toch nog even gaan kijken, dus zijn we vanuit Aalsmeer nog naar het AMC gereden. Omdat hij wordt beademd (nog een stevige slang door zijn neus) krijgt hij een stof waarmee ze m slapend houden. Alsof hij nog niet genoeg slangen aan zijn lichaam had, zijn er nog een paar bijgekomen. Letterlijk alles wordt volcontinu in de gaten gehouden; hartslag, zuurstofgehalte, ademritme (erg regelmatig, zon apparaat), bloeddruk en temperatuur (huid en inwendig). Omdat zn hemoglobine naar 3.0 was gezakt, was het nodig om m bloed toe te dienen, iets wat heel geleidelijk gebeurt (verspreid over 9 uur), en iedere 2 uur wordt gecontroleerd hoe zijn lichaam erop reageert.

Overigens was de operatie goed gegaan en hebben ze het nog eerst geprobeerd zonder beademingsapparaat, maar dat trok hij niet.

Ik vond m bijna onherkenbaar met al die slangen en plakkers en vooral een indrukwekkend aantal apparaten rond zn bed. Ook zag hij behoorlijk wit. :-(

Ik had m geloof ik liever niet zo gezien, maar aan de andere kant weet je ook weer hoe hij erbij ligt