25-12-2001 +47

Toppunt van geluk.

 

Ja, Boyen mocht een dagje mee naar huis. Aanvankelijk, een week geleden, was dat reden voor stress voor Byke; als dat maar goed zou gaan. Achteraf was het alleen maar leuk, en voor haar een hele enerverende dag, omdat ze er de hele dag zo intens mogelijk van wilde genieten.
In eerste instantie was het voor haar ook een beetje een teleurstelling dat hij niet kon blijven slapen, maar achteraf is het ook maar beter zo. Boyen's ritme is nog afgesteld op het ziekenhuis en niet op thuis. Vandaar dat we hem de volgende keer ook wat vroeger zullen 'inleveren', dan hoeven we hem niet wakker te maken voor de reis. Nu hadden we hem grofweg van 10:00 tot 22:00. (Overigens weten we niet of er nog een volgende keer komt...)
Ook was het voor Byke jammer dat zij thuis een mondkapje voor moest. Ze loopt rond met een koortslip en dat betekent een potentiele bedreiging voor Boyen.

Voor het eerst helemaal losgekoppeld van de flow. En lachen, joh...

 

Oma genoot ook met volle teugen van zijn lachjes.

 

Het ging thuis allemaal hartstikke goed. Boyen heeft niet zo erg veel geslapen, maar dat kan hij vannacht weer inhalen. Het eten ging heel erg goed. In het ziekenhuis heeft hij 's morgens nog even gespuugd, maar vervolgens de hele dag niet meer. Reden voor Byke om de sondevoeding (waarvan we een draagbaar modelletje mee naar huis hadden gekregen) op te schroeven naar 22 ml/uur. Ging perfect; bleef er allemaal keurig inzitten en dat hebben we al een tijdje niet meer gezien. Byke verdenkt een middeltje 'Zofran', dat hij juist tegen het spugen krijgt. Maar aan de andere kant heeft hij vandaag overdag natuurlijk ook veel medicijnen niet gehad waar hij met spugen op zou kunnen reageren.

Buiten 'vervliegen' de virussen en hoef je hem niet te beschermen met mondkapjes of tegen andere mensen. Het is zijn eerste winter, maar het is toch een beetje 'als weleer'.

 

Sorry, your browser doesn't support Java(tm).

 

En dan uiteindelijk ligt hij weer in zijn vertrouwde omgeving. In flow 5.

 


Vandaag kreeg Boyen in het ziekenhuis weer twee cadeautjes; een kerst-knuffel en een boog met rammelspul voor op de kinderwagen ofzo. Die cadeau's worden verzorgd door een stichting die er geld voor ophaalt.

In het pakje van oma zat een hele mooie zelfgebreide Noorse kabeltrui!