26-10-2001 -13

Wij kwamen te vroeg, dus was het bedje nog leeg; Boyen lag op dat moment op de operatietafel. We moesten een tijdje wachten en toen kwam hij in een bedje binnengereden. Operatie was prima gegaan en hij heeft weer een nieuwe lijn. Het overhevelen van zo'n kindje uit het bedje-op-wieltjes in de flow is een enorme klus, waar zuster Anneke, geholpen door Margot en Greet, heel lang mee bezig is geweest. Ze heeft eerst zijn bedje opgemaakt, toen alle 'draden' af- en weer aangesloten en toen Boyen helemaal gewassen (met steriel water!). Op de foto zie je Anneke (links, bezig) en Margot.
Hij liet alles gelaten over zich heenkomen (misschien nog een beetje suffig van de narcose) en viel uiteindelijk lekker in slaap, waardoor wij niks met hem hebben kunnen doen. Volgens Byke was het zo in ieder geval een stuk beter dan eergisteren, toen hij een beetje jammerend van de operatie terugkwam (en dat doet ouders nou eenmaal pijn).

Wat ik gisteren nog was vergeten te vertellen was zijn gewicht. Hij woog toen namelijk voor het eerst van zijn leven precies 5 kg. Nou schommelt zijn gewicht al heel lang om de 4800 gram, en het deed me dan ook onwillekeurig aan een beurskoers denken ('we zijn de 5000-puntengrens gepasseerd!' ;-).


Hier kun je nog de bijdragen in Boyen's boek-voor-de-zusters lezen van Jose en Ria. De een of andere onverlaat is ook nog met zijn baggerpoten door het boek heen gelopen, maar ik heb geen idee wie. ;-)