31-08-2002 - Vakantie!

 

Voor het eerst sinds een lange tijd (en voor Boyen sowieso voor het eerst) zijn we op vakantie geweest. Vandaar dat er vorige week hier op de site niks verscheen; we waren al weg. Dus eerst maar eens een update over de medische stand van zaken.
Ik was vorige week maandag met het mannetje in Leiden. Het meest-opmerkelijke; hij bleek ongeveer een halve kilo te zijn afgevallen. Hij weegt nu 7,5 kilo. Niet erg verontrustend, iemand van zijn leeftijd en gewicht kan wel wat hebben, maar we moeten het toch in de gaten houden. Reden om gelijk ook maar even bij de dietiste aan te kloppen en die had toch weer wat tips. Geen melk meer vlak voor het eten, bijvoorbeeld. Melk voedt, en dan heeftie geen honger meer. En een paar schepjes margarine door zijn eten. Extra calorieen.
Verder niet veel te melden over het ziekenhuisbezoek. Bloedprikken was niet leuk, maar gebeurde gelukkig geroutineerd en snel. Er is veel bloed afgenomen (een buisje of acht) en dat belooft veel uitslagen. Die krijgen we telefonisch aanstaande maandag te horen.

Vanwege het feit dat we Boyen nog niet met kinderen in één ruimte mogen confronteren, waren we beperkt in de mogelijkheden voor wat betreft een vakantie. Vliegtuig kon dus niet en hotel is lastig (eetzaal). En tegen een lange autoreis zagen we op. Dus was het dicht in de buurt en een 'huisje' ofzoiets. Maar dat heeft weer het nadeel dat je met regen letterlijk geen kant op kunt (aan een zwemparadijs heb je niks, want dat mag weer niet). Dus kwam ik op het idee van een boot. En die hebben we inderdaad gehuurd en we hebben de kop van Overijssel bekeken (Route: Echternerbrug - Blokzijl - Vollenhove - Zwartsluis - Hasselt - Meppel - Giethoorn - Steenwijk - Echternerbrug). Het weer was perfect (alleen de eerste dag wat regen), de boot was perfect (zoals je hieronder kunt zien) en de omgeving ook.

Erica in de haven van SteenwijkErica in de haven van Steenwijk

 

Voor Boyen was het ook perfect. In de boot kon hij heerlijk spelen (we hadden zijn campingbedje in de salon neergezet), in het kinderstoeltje kon hij naar buiten kijken (stond op tafel of op het dek - zoals op de bovenste foto) en hij heeft veel in de wandelwagen gezeten. Hij begon gelijk te eten als een bootwerker (alle potjes helemaal leeg), dus in dat opzicht heeft het hem ook goed gedaan. Ook had hij thuis nog de neiging om ons 's nachts nog vaak wakker te maken en aan boord gebeurde dat, ondanks alle vreemde geluiden, zelden.

Kortom, we hebben ons prima vermaakt en kunnen er weer even tegenaan.

De bril moest vaak af voor de foto. Verder heeft hij 'm vrijwel altijd op.

 In de aanbieding