12-10-2001 -27

Nieuws; de zaalarts heeft ons vandaag verteld dat onder voorbehoud 'dag nul' (de dag van de transplantatie) op 8 november zal vallen. De afname bij de donor zal op 7 november zijn en dan duurt het een tijdje voor het donormerg hier is (we weten natuurlijk niet waar het vandaan moet komen, maar mijn stiekeme conclusie is a. niet uit Leiden en b. wel ergens uit Europa). Alle voorbereidingen gaan vanaf nu van die 8 november uit. Nog 27 dagen te gaan, dus.
Van de verpleging kregen we te horen dat na volgende week de mate van steriliteit waarmee Boyen behandeld zal worden een tandje hoger zal worden geschakeld. Hiervoor wordt zijn tent schoongemaakt, waardoor hij een tijdje in een andere tent zal komen te liggen. Dat schoonmaken duurt namelijk even (er worden redelijk heftige stoffen bij gebruikt - onder meer een soort azijnzuur - dat een tijdje nodig heeft om weer helemaal te verdampen en de kast zal ook op de techniek worden nagekeken). Dan zal er gelijk een 'speelflow' worden aangekoppeld. Door een soort van 'sluisje' kan Boyen dan van zijn bedje kunnen worden aangegeven in die ruimte, die er nog het meeste als een echte tent uitziet. Ik heb vandaag weer een paar foto's gemaakt, waarop je zijn omgeving aardig kunt zien. Ik heb de gelegenheid gegrepen om een paar foto's van buurmeisje Berber te maken, want Berber mag maandag (hoi!) naar huis, dus daarna kan het niet meer. (Dan zal het wel rustig worden, want we hebben gezelligheid genoten van Berbers Pap en Mam, Paul en Boukje.)

Het manneke zelf is nog steeds niet zichtbaar ziek; geen koorts en steeds meer energie en belangstelling voor zijn omgeving. Byke heeft hem eerst een tijdje vastgehouden, waarbij ze ook nog maar eens een flesje heeft geprobeerd, maar dat lukte niet. Daarna lag hij een tijdje in een box, voor de flow. Daar ligt hij al aardig in te spartelen en te graaien. Het duurde even en toen werd hij toch weer humeurig, waarna we hem maar weer in zijn bedje hebben gelegd. Daar heeft hij toen een tijdje doorgebracht met het zeer geinteresseerd bestuderen van zijn eigen handje.
Intussen duimen we dat hij tot ver na dag nul het zo goed blijft doen en vrij blijft van infecties....


Op aandringen van Byke hebben we het er vanavond een beetje van genomen en zijn we uit eten gegaan. Op aanraden van zuster Anneke in 'Het Strand' in Katwijk aan Zee. Buiten op het terras bij een goede maaltijd hebben we genoten van een ondergaande zon (en dat op 12 oktober - wie had dat gedacht).

Het strand van Katwijk aan Zee 'Het Strand' op het strand van Katwijk aan Zee Byke in 'Het Strand' op het strand van Katwijk aan Zee